Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 april 2009

Wethoudersprocedure D66 Haarlem e.o. geopend

Alle stemgerechtigde leden van D66 Haarlem e.o. kunnen in de periode van 9 april tot en met 19 april 2009 via het internet stemmen over de samenstelling van de lokale Afdelingsverkiezingscommissie. Via het landelijke intranet van D66 brengen de leden in een veilige omgeving hun stem uit. Leden die niet beschikken over een internetaansluiting stemmen per post.

 

De internetverkiezingen vormen voor de afdeling D66 Haarlem e.o. een test. Als deze succesvol is, wordt het systeem ook gebruikt voor de samenstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het afdelingsbestuur is daarnaast van plan om op deze manier leden te laten stemmen over bestuursvoorstellen.

Het systeem is voor de Haarlemse leden niet geheel nieuw. Eerder dit jaar stemden zij, zoals alle leden van de partij, via het internet stemmen over de samenstelling van de lijst voor de Europese Verkiezingen.