Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 3 juli 2017

Raad geeft Haarlem nog twee watertappunten

De vraag van D66 en GroenLinks om twee extra watertappunten aan de stad toe te voegen is bijna raadsbreed aangenomen. D66-raadslid Bas van Leeuwen en Ziggy Klazes van GroenLinks dienden tijdens de behandeling van de Kadernota daarvoor een motie in. Waar de twee watertappunten komen te staan is nog niet bekend. De raad wil de locatie aanwijzen op basis van vraag vanuit de stad.

Haarlem telt momenteel vijf watertappunten in de stad; op de Grote Markt, Stationsplein, Waertmolenpad, Kleverlaan en Kleine Houtweg. Deze zijn in mei 2016 in gebruik gegaan. Bij deze watertappunten kan iedereen zijn of haar flesje water vullen in de warme maanden. Naast dorstlessen dragen de tappunten bij aan een duurzaam Haarlem; minder plastic flesjes en minder rommel.

De watertappunten zijn populair en worden veel gebruikt. Veel Haarlemmers hebben aangegeven wel een watertappunt in hun buurt te willen hebben. Waar de twee extra drinkwatertaps komen te staan is nog even afwachten.