Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 december 2017

Definitieve kandidatenlijst D66 Haarlem

We zijn eruit! Na spannende stemweken heeft D66 Haarlem een definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Alle kandidaten brengen politieke ervaring mee. Het is een diverse groep met ervaring in de Haarlemse samenleving, overheid en bedrijfsleven.
“Wij gaan met een hele goede groep kandidaten de verkiezingen in. Ik ben echt trots op dit team. Wij staan met een professionele en zeer ervaren ploeg klaar.” zegt lijsttrekker Dilia Leitner.

D66 Haarlem gaat de komende vier jaar voor goed wonen, goed onderwijs & goed klimaat. Hoe we deze pijlers handen en voeten geven staat in het definitieve verkiezingsprogramma. Het programma is hier te vinden.

De afgelopen weken hebben de kandidaten van D66 Haarlem intern campagne gevoerd om een zo hoog mogelijke plaats op de lijst te bemachtigen. De leden van D66 Haarlem hebben via e-voting hun stem uitgebracht over de volgorde van de kandidatenlijst. Deze e-voting sloot op 3 december.

Bestuursvoorzitter Clemens Berendsen heeft in aanloop naar de interne verkiezing de stemadviescommissie geleid en met alle kandidaten gesproken.
“Het proces om te komen tot een goede lijst is, mede door de inzet van alle kandidaten en twee externe leden van de SAC, transparant en zorgvuldig verlopen, met naar mijn mening een lijst met uitstekende kandidaten voor de GR18.”

D66 Haarlem krijgt het voor elkaar!

De lijst ziet er als volgt uit:

 1. Dilia Leitner
 2. Bas van Leeuwen
 3. Meryem Cimen
 4. Misja de Groot
 5. Maarten van Rijssenbeek
 6. Thessa van der Windt
 7. Gertjan Nederbragt
 8. Eelkje van der Veen
 9. Joris Krouwels
 10. Hans Klaassen
 11. Ids Miedema
 12. Fenna Cannegieter
 13. Daniel Schut
 14. Rutger van der Meulen
 15. Elisabeth Christina van Vloten
 16. Daan Brüggemann
 17. Tahsin Onur
 18. Paul Marselje
 19. Dennis Hermans
 20. Ernst Millaard
 21. Bastiaan Dikker
 22. Henny Jellema
 23. Kim Retra
 24. Tobias Zwijnenburg
 25. Clemens Berendsen
 26. Jeroen van Spijk
 27. Jur Botter