Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 november 2019

Maarten Rijssenbeek legt raadslidmaatschap neer

D66 raadslid Maarten Rijssenbeek neemt afscheid van de gemeenteraad. Maarten was bezig aan zijn tweede periode als raadslid in Haarlem. De raadsvergadering van 21 november zal de laatste zijn waar Maarten namens D66 het woord zal voeren. Hij zal worden opgevolgd door Thessa van der Windt, de nummer zes op de kieslijst van D66 Haarlem. Thessa zal op de raadsvergadering van 19 december worden geïnstalleerd. 

Maarten maakte vanaf de verkiezingen van 2014 deel uit van de fractie van D66 Haarlem. Als doorgewinterd jurist heeft hij altijd zitting genomen in de commissie bestuur waar Maarten de dossiers op openbare orde, veiligheid en evenementen op zich nam. Op het gebied van rechtsbescherming, de APV, privacybeleid en de Haarlemse kermis was hij van grote waarde.

In zijn afscheidsbrief aan de gemeenteraad en het college laat Maarten weten;
“De afgelopen 5,5 jaar heb ik met veel genoegen het raadslidmaatschap mogen vervullen. Het was een bijzondere eer om de inwoners van Haarlem namens D66 te mogen vertegenwoordigen.
Per 1 januari start ik in een nieuwe baan. Ik voorzie dat deze stap zeker in het begin mijn onverdeelde aandacht zal vergen. Daarnaast is de verwachting dat ik regelmatig in het buitenland zal verblijven, waardoor ik te vaak niet in staat zal zijn om de verschillende vergaderingen en bijeenkomsten bij te wonen. Om die reden heb ik met pijn in het hart besloten om mijn raadslidmaatschap neer te leggen.”

Het toeval wil dat Maartens zetel wordt gevuld door een mede-jurist. Thessa van der Windt heeft haar eigen advocatenkantoor en adviseert cliënten op het gebied van arbeidsrecht en gezondheidsrecht. Over Thessa’s rol in de fractie geven wij snel een update en een kennismaking.

Voor nu wenst de fractie en de afdeling van D66 Haarlem Maarten het allerbeste toe in zijn nieuwe functie. Wij danken hem voor zijn inzet, wijsheid en vooral pragmatische houding als lid van de gemeenteraad van Haarlem.