Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 september 2020

Betrek de raad bij maatregelen corona

Coronamaatregelen hebben een grote impact op ons dagelijks leven, onze vrijheden en onze economie. Daarom vindt D66 Haarlem het belangrijk dat de gemeenteraad een grotere rol krijgt bij de invoer van lokale maatregelen. Een sterke lokale democratie, daar staat D66 voor. De fractie schreef mee aan een motie om de gemeenteraad weer in positie te brengen.

“Betrek zoveel mogelijk de raad, eer u verder gaat”

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag riep de gemeenteraad het college op om de raad actief mee te nemen in de besluitvorming van coronamaatregelen. De aanpak van Covid-19 wordt bovendien steeds lokaler, daarom is het extra belangrijk dat burgemeester Wienen de volksvertegenwoordiging betrekt.

Deze motie werd gisteren aangenomen in de gemeenteraad. Goed nieuws voor de lokale democratie!