Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 september 2020

Schalkwijk aan Zet; 70.000 euro voor initiatieven van bewoners

Inwoners van Schalkwijk kunnen vanaf morgen met initiatieven komen om hun wijk te verbeteren. De raad heeft 70.000 euro vrijgemaakt voor ‘Schalkwijk aan Zet’. Waar het geld allemaal naar toe gaat? Dat bepalen de inwoners helemaal zelf. Het verzamelen van initiatieven gaat nu beginnen op de website van Schalkwijk aan Zet. Daarna is het een kwestie van ‘liken’.

Schalkwijk aan Zet is een van de experimenten van het programma Nieuwe Democratie van D66 wethouder Jur Botter. Vergelijkbare experimenten in Den Haag en Amsterdam waren al succesvol.

De initiatieven in Schalkwijk moeten passen binnen de gestelde thema; duurzaamheid, ontmoeten en openbaar groen. Alle plannen die meer dan 50 steunbetuigingen krijgen op de website worden overwogen. De ambtenaren gaan dan de haalbaarheid polsen. De initiatieven die overblijven, daar mag op gestemd worden. Dat gebeurt niet alleen online; iedere Schalkwijker van boven de 18 krijgt deze winter een stembiljet in de bus om mee te beslissen.

Kick-off in Centrum Schalkwijk

“We willen meer zeggenschap geven aan bewoners”, aldus wethouder Botter.
Hij zal morgen de kick-off geven van Schalkwijk aan Zet om 11.00 uur op het podium van Centrum Schalkwijk. Daarna is het aan de Schalkwijkers. Zij hebben tot 18 oktober om hun idee├źn aan te leveren.