Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 oktober 2021

De aftrap

Column, Meryems Moment

Het voelt fantastisch om als lijsttrekker gekozen te zijn door de leden van D66 Haarlem. Daar heb ik de hele zomervakantie van genoten. Maar het is nu wel echt keihard werken. Mijn leven staat nu in het teken van ons D66 Haarlem-verkiezingsprogramma en het samenstellen van de kandidatenlijst. Die lijst vult zich met bewezen toppers en nieuwe, frisse talenten. Ik kan niet wachten om komende maanden met TeamD66 de grootste partij van Haarlem te worden!

Als Haarlemse D66’er sta ik voor onze sociaal-liberale idealen. Vrijheid, kansengelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Ik ga voor een politiek dat dicht bij mensen staat, waarin mensen zich herkennen. ‘No nonsens’ combineer ik met duidelijke taal. Altijd op zoek naar verbinding. Op het stadhuis en misschien nog wel meer in de stad. Want niets is zo leuk en eervol als volksvertegenwoordiger te mógen zijn.

Ik ben onwijs trots op wat D66 Haarlem al heeft bereikt. Denk bijvoorbeeld aan de miljoenen voor het onderwijs, meer mensen uit de bijstand en aan het werk en het initiatief voor een burgerberaad. En vergeet ook niet ons voorstel voor een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de stad.

Maar ik zie ook de uitdagingen. Op het gebied van duurzaamheid, woningbouw en gezondheid valt nog een wereld te winnen.

De komende maanden neem ik jullie graag mee! Dat gaan wij doen op straat, online en in het debat. Ik wil als lijsttrekker van D66 Haarlem onze plannen en ambities voor Haarlem laten horen én waarmaken.

De slag om Haarlem kan beginnen… Ik ben er klaar voor!