Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 26 oktober 2021

Ons verkiezingsprogramma 2022: voor een stad met ambitie

Op woensdag 27 oktober presenteren we ons concept verkiezingsprogramma: voor een stad met ambitie. Ambitie op het vlak van duurzaamheid, gelijke kansen voor alle kinderen, betaalbare woningen en een gezonde stad.  

D66 kiest voor een stad waarin we gebruik maken van schone energie en schone vormen van mobiliteit: fietsen, lopen, het openbaar vervoer of de elektrische (deel)auto. Een stad waarin we veel nieuwe woningen bouwen en tegelijkertijd zorgen voor goede voorzieningen en voldoende werkgelegenheid. Een stad waarin we niemand laten vallen, maar mensen helpen als dat nodig is en inzetten op preventie om zorgvragen te voorkomen. En een stad waarin iedereen de vrijheid heeft om zichzelf te zijn en zijn dromen na te jagen.

Stem op 16 maart 2022 op D66 en kies samen met ons voor:

 • Betere schoolgebouwen en voldoende leraren 🏫
 • Een brede ontwikkeling voor ieder kind 🧒
 • 1000 nieuwe woningen per jaar 🏗️
 • Energie opwekken en besparen ☀️
 • Investeren in fiets, voetganger en OV🚊
 • Groenere en gezondere buurten 🌳
 • Goede zorg voor jong en oud 👩‍⚕️
 • Ruimte om te ondernemen 🏪
 • Een divers cultuuraanbod 🕺🏽
 • Veiligheid en vrijheid om jezelf te zijn 🌈
 • Gezonde gemeentefinanciën 💰

Meer informatie over ons concept verkiezingsprogramma en het persbericht vind je op onze website onder ‘publicaties’.