Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 december 2021

D66 Haarlem stelt de kandidaatstelling voor wethouder open.

D66 Haarlem stelt de kandidaatstelling voor wethouder open. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 17 december 2021 23:59 uur melden.

Met de verkiezingen op 16 maart 2022 in aantocht, begint ook de zoektocht naar goede kandidaten die namens D66 straks in het college actief kunnen worden. Heb je de ambitie om wethouder te worden en beschik je over de juiste kwaliteiten, meld je dan vóór 17 december 2021 23:59 uur aan via secretarisd66haarlem@gmail.com.

Als je je kandidaat stelt, dan word je na 17 december uitgenodigd voor een gesprek met de Wethoudersadviescommissie (WAC). Deze commissie is verantwoordelijk voor het opstellen van de voordracht. De WAC geeft op de dag na de verkiezingen, dus op 17 maart, het advies over de kandidaten aan de nieuw gekozen fractie. De fractie kiest vervolgens wie ze tijdens de onderhandelingen voor het college voordraagt als de D66-wethouders.

Het profiel van wethouder kun je hier vinden Document profiel wethouder D66 Haarlem GR2022