Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Inspiratiesessie Blijvende Gedragsverandering

Donderdag, 14 maart 2019, Haarlem

Nieuwsgierig naar hoe je nou daadwerkelijk kennis vanuit gedragswetenschappen kan toepassen in de dagelijkse praktijk? Vraag je je af wat nu precies de modewoorden zoals nudging en behavioural design betekenen? En ben je nieuwsgierig hoe we Haarlemmers kunnen stimuleren om meer het OV en de fiets te pakken? Kom dan donderdag 14 maart naar de inspiratiesessie blijvende gedragsverandering van D66 Haarlem!

Twee vooraanstaande wetenschappers nemen je mee in de mogelijkheden van positieve gedragsbeïnvloeding. Je krijgt inzicht in de theorie en maakt kennis met succesvolle praktijktoepassingen bij andere gemeenten in Nederland. Nadien is er de gelegenheid om met de wetenschappers en de leden van de fractie in gesprek te gaan over dit boeiende onderwerp.

Onderwerp:                       Blijvende gedragsverandering
Datum:                               Donderdag 14 maart 2019
Locatie:                              ML Restaurant 1ste etage, Klokhuisplein 9, Haarlem
Aanmelden?                      Mail voor 7 maart naar ppchaarlemd66@gmail.com

De inspiratiesessie staat open voor zowel leden van D66 als andere geïnteresseerden in de omgeving Haarlem. Neem vooral iemand mee om meer te weten te komen over gedragsverandering!

Programma
19:15 uur Ontvangst
19:30 uur Opening
19:45 uur De theorie achter duurzame gedragsverandering
20:30 uur Pauze
20:45 uur Duurzame gedragsverandering in de praktijk
21:30 uur Paneldiscussie
22:15 uur Afsluiting en borrel

Achtergrondinformatie sprekers

Felix Uhl – Eigenaar van De Gedragsstudio

Gedragswetenschapper met focus op duurzame gedragsverandering. De Gedragsstudio slaat een brug tussen de gedragswetenschap en de praktijk en helpt zo klanten met diverse vraagstukken, zoals voorkomen van financiële fraude, burgerparticipatie en mobiliteit. Tevens doe ik promotieonderzoek naar preventie van problematische schulden aan de Universiteit van Amsterdam.

Lotte Spijkerman – Gedragswetenschapper bij onderzoeks- & adviesbureau D&B

Lotte is onderzoeker, spreker en adviseur. Met behulp van wetenschappelijke inzichten en meetmethoden helpt ze organisaties het gedrag van hun doelgroepen begrijpen en veranderen. Haar werk richt zich op actuele, maatschappelijke thema’s zoals mobiliteit, afval & milieu, werk & inkomen, gezondheid en zelfs geluk. Daarnaast verzorgt Lotte regelmatig cursussen, waarbij ze anderen de kneepjes van het vak leert.

Aanmelden? Mail voor 7 maart naar ppchaarlemd66@gmail.com

14 maart

19.30 uur

ML
Klokhuisplein 9
2011CK Haarlem