Steun ons en help Nederland vooruit

Joris Krouwels Kandidaat Lijsttrekker GR2022

Beste stadsgenoten. Beste leden van D66 Haarlem.

Jullie hebben een unieke kans om de meeste toegankelijke, energieke en jongste lijsttrekker uit het bestaan van D66 Haarlem te kiezen. En óók nog eentje met meer dan zeven jaar aan campagne-ervaring in onze Spaarnestad. Ik ben Joris Krouwels, 32 jaar, schaduwraadslid van de fractie, gedreven debater en elf jaar lid van D66. Ik ben tekstschrijver van beroep en werkte de afgelopen tien jaar in de Haarlemse horeca. Ik sta dichtbij de Haarlemmers, dichtbij de ondernemers en dichtbij de leden van onze afdeling. Laten we samen de D van D66 Haarlem ook nog dichterbij de Haarlemmers brengen.

Ik ben nu drie jaar woordvoerder volkshuisvesting, economie & cultuur in de commissie Ontwikkeling. Ik zet mij luidkeels in voor meer middeldure woningen voor jong en oud en maak mij hard voor de Haarlemse economie en haar ondernemers. Maar… Ik ben geen beroepspoliticus. Ik zie het lijsttrekkerschap als een commitment naar de stad, naar onze leden, onze aankomende kandidaten én naar de gemeenteraad. Ik heb geen ambitie om wethouder te worden en ook Den Haag trekt mij niet. Een stem op mij is een stem op een echte volksvertegenwoordiger. Nergens anders dan in Haarlem.

De nieuwe positieve energie in onze Haarlemse D66-afdeling is voelbaar. Niet alleen door ons als leden, maar door de hele stad. We zijn dit jaar de grootste partij in Haarlem geworden. En dat is een team-effort geweest! Laten wij samen een ijzersterke lokale campagne neerzetten.

Wat voor boegbeeld hoort bij zo’n campagne? Welke lijsttrekker kiezen wij dan?

Een geboren campaigner, met een positieve hands-on mentaliteit.

De meest zichtbare kandidaat. Op straat én online.

Een stadsvriend als gezicht van de nieuwe energie in D66 Haarlem.
Wie daar vóór is….

stemt Joris.

Social media links :
e-mail: jorisd66@gmail.com
telefoonnummer: 06-18524537
Website
LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Video

Link naar video

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Joris, 32 jaar, tekstschrijver van beroep en ik werkte de afgelopen tien jaar in de Haarlemse horeca, waar ik nog zeer warme banden heb. Ik woon op het Begijnhof in het centrum van Haarlem. Gelukkig in de liefde met een fantastisch lieve en sportieve vriendin.

Waarom moeten we op jou stemmen als aankomende lijsttrekker voor D66 Haarlem?
Er zit zoveel nieuwe energie in de afdeling van D66 Haarlem. Daar ben ik super trots op. Mijn positieve mindset en mentaliteit is daar de beste match bij. Op professioneel gebied ben ik grootgebracht door Haarlemse ondernemers. En op politiek gebied ben ik in de afgelopen zeven jaar opgeleid door de fractie. Het beste van beide werelden, zou ik willen zeggen.  Mouwen opstropen en met jullie de stad in. Zo zie ik de campagne voor me.
Die paarse sneakers van Sigrid Kaag? Die pas ik echt beter!

Wat onderscheidt jou van de andere kandidaten?
De gemeenteraad is mijn allerhoogste politieke doel. Volksvertegenwoordiger mogen zijn in onze Spaarnestad. Ik ben geen beroepspoliticus; ik wil géén wethouder worden en ook nooit Tweede Kamerlid.

Ik wil de raad in, namens de leden van D66 Haarlem en daar onze ideeën uitdragen voor de stad. De belangen behartigen van iedereen die op D66 stemt, vanuit de rol waarvoor wij gekozen worden; als vertegenwoordiger in de gemeenteraad.

Vanuit die rol wil ik de Haarlemse politiek toegankelijk, begrijpelijk en laagdrempelig maken voor alle leden én alle Haarlemmers. Een stem op mij is een stem op iemand die voor geen goud die rol op zal geven.

Hoe zorg jij voor verbinding in de fractie?
Humor en een goede sfeer.

De huidige fractie is misschien wel de beste functionerende fractie van de stad. Terwijl wij het vaak genoeg oneens zijn met elkaar.

Toch lig ik – met enige regelmaat – kinderlijk in een deuk met Meryem, of geniet ik met Misja van een woordgrapje, tijdens het fractieoverleg.

Na gepassioneerde discussies, moeten we wel een drankje met z’n allen kunnen drinken.

Een ontspannen sfeer in een fractieteam zorgt voor vertrouwen, zelfs als wij over belangrijke zaken beslissen. Misschien wel juist. En als de fractie het leuk heeft, dan werkt dat aanstekelijk. Ook richting jullie als leden en ook richting het bestuur. Dat ervaar sterk bij het campagneteam waar ik onderdeel van ben.

Als de sfeer goed, gezellig en ontspannen is, dan krijgen we ook samen het meeste voor elkaar.

Wat ga jij als lijsttrekker van onze partij doen om ervoor te zorgen dat D66 de grootste wordt in Haarlem?
Dat ga ik niet doen. Althans, niet in mijn eentje. Als ik iets heb geleerd van afgelopen verkiezingen, dan is dat een campagne een team-effort is. En dat is bij een lokale verkiezingen nog veel sterker het geval.

De afdeling van D66 Haarlem bruist van de energie. Meer dan ik ooit heb gezien. Ik heb heel veel zin om die positieve energie mee de stad in te nemen. Zichtbaar zijn in alle wijken, van Zuid-Schalkwijk tot Haarlem-Noord. Met ervaren én nieuwe leden.

Een lokale verkiezing doet de lijsttrekker niet alleen. Een lokale verkiezing is super hard campagne voeren.

Het is natuurlijk wél een groot voordeel als de nummer 1 op de lijst daar de meeste ervaring mee heeft.

Joris Krouwels, foto torren.nl

Laatst gewijzigd op 6 juni 2021